Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 23:57

Ομιλία Χαρίτση για τον προϋπολογισμό

Γράφτηκε από την
Ομιλία Χαρίτση για τον προϋπολογισμό

 

 

“Πεδίο αποτύπωσης νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών, χαριστικών προβλέψεων και αντικοινωνικών επιλογών της κυβέρνησης ο προϋπολογισμός”, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, στην ομιλία του στη Βουλή.

Επεσήμανε πως “ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την εμμονική προσήλωση της κυβέρνησης στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων και ισχυρών” και υπενθύμισε ότι “επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα βγήκε από την κρίση, η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός, η ανεργία μειωνόταν διαρκώς”.

Ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ασυνέπεια “στις δεσμεύσεις της για επιτελικό κράτος, στις προεκλογικές της κορώνες για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη δέσμευσή της ότι θα λύσει σε μια μέρα το προσφυγικό, στην υποτιθέμενη δέσμευσή της στην πολιτική της ανάπτυξης, στις υποσχέσεις της για μείωση του πλεονάσματος, στην τεχνητή προσδοκία ότι οι φόροι θα μειωθούν την επόμενη κιόλας μέρα”. Και υπογράμμισε ότι “ταυτόχρονα η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά συνεπής στη δέσμευσή της για μία συστημική παλινόρθωση που παραπέμπει σε ένα παρελθόν που η χώρα μας είχε επιλέξει να ξεπεράσει οριστικά”, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις φοροελαφρύνσεις του προϋπολογισμού “για τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα”, τη συρρίκνωση του κοινωνικού μερίσματος, τις περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ακύρωση του προγράμματος “Φιλόδημος” για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μεσσηνίας κατηγόρησε την κυβέρνηση “για συστηματικό φλερτ με την άκρα Δεξιά και την υιοθέτηση του δόγματος «νόμος και τάξη» ως βασικού εργαλείου εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της”. Επίσης σημείωσε ότι “η κυβέρνηση αγνοεί τα μέτρα ελάφρυνσης που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000, την περαιτέρω μείωση ΕΝΦΙΑ για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, τη μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%”.

 

 


NEWSLETTER