Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 08:29

Βολές Χαρίτση για τον βιολογικό Γαργαλιάνων

Βολές Χαρίτση για τον βιολογικό Γαργαλιάνων

 

 

Παρέμβαση για την υλοποίηση του έργου του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων κάνει με σχόλιό του ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, παροτρύνει τον Δήμο Τριφυλίας να ακολουθήσει το παράδειγμα του έργου για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, για τη χρηματοδότηση και τη δημοπράτησή του.

Χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει: “To έργο του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων είναι ένα κρίσιμο για την πόλη περιβαλλοντικό έργο, για το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγγυηθεί για τη διασφάλιση της χρηματοδότησής του. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλά και ως υπουργός Εσωτερικών, στάθηκα αρωγός στον Δήμο Τριφυλίας στην προσπάθειά του για την επιτάχυνση της ωρίμανσης του έργου και της υποβολής αίτησης χρηματοδότησης, με τη συνδρομή της Ειδικής Γραμματείας Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών και της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής του ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Με ανησυχία παρακολουθώ ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση από τον Δήμο Τριφυλίας και κυριαρχεί μια άγονη αντιπαράθεση εις βάρος του έργου. Θα παρότρυνα τον Δήμο Τριφυλίας να ακολουθήσει το παράδειγμα του έργου για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, όπου η συνεργασία κυβέρνησης, Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμου κατάφεραν να ξεπεράσουν πολύ σημαντικά εμπόδια και ελλείψεις και εξασφάλισαν τη χρηματοδότησή του, η οποία βρίσκεται πλέον σε διαγωνιστική διαδικασία”.