Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 16:58

Μέτρα για κτηνοτρόφους ζητεί ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την

 Ερώτηση στη Βουλή για την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των κτηνοτρόφων - αιγοπροβατοτρόφων συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με άλλους 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης - Επενδύσεων.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει σημαντικά πλήγματα στο ήδη συμπιεσμένο εισόδημα των αιγοπροβατοτρόφων, ενώ η διαφαινόμενη συνέχισή της θα επιδεινώσει περαιτέρω το εισόδημα και τη βιωσιμότητά τους. Τονίζουν, ακόμη, ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη στήριξή τους άμεσα, ενόψει δε του Πάσχα και για την εξασφάλιση καλών τιμών σε παραγωγό - καταναλωτή, πρέπει να εξασφαλιστεί η πρόσβασή τους στις αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων. Προϋπόθεση για αυτό είναι η αποφυγή ελληνοποιήσεων, όπως και η διενέργεια εντατικών ελέγχων για την εξάλειψη οποιασδήποτε προσπάθειας αισχροκέρδειας.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν μεταξύ άλλων τους υπουργούς σε ποια μέτρα πρόκειται να προβούν, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια ελληνοποίησης, αν προτίθενται να εντάξουν τον κλάδο της κτηνοτροφίας στους πληττόμενους από την κρίση της πανδημίας κλάδους, ώστε να γίνει αναστολή του συνόλου των ασφαλιστικών, φορολογικών, τραπεζικών κλπ υποχρεώσεων των κτηνοτρόφων και τέλος αν πρόκειται να προχωρήσουν σε εντολή αναστολής εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΚΟ, καθώς και στην αναστολή διακοπής των αντίστοιχων παροχών ρεύματος και νερού σε σταβλικές και μεταποιητικές εγκαταστάσεις.