Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 09:58

Χαρίτσης για υποστελέχωση στις δομές υγείας της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης για υποστελέχωση στις δομές υγείας της Μεσσηνίας

 

 

Για την υποστελέχωση και τις μηδενικές προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δομές υγείας του Ν. Μεσσηνίας, επικρίνει την κυβέρνηση, με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Οπως τονίζει στην ερώτησή του ο Αλ. Χαρίτσης, σε ολόκληρη την 6η ΥΠΕ που περιλαμβάνει την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά και την Ηπειρο, προσελήφθησαν συνολικά μόνο 38 επικουρικοί ιατροί, ενώ κανείς από αυτούς δεν τοποθετήθηκε στις δομές υγείας της Μεσσηνίας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι προκηρύξεις μόνιμων θέσεων ιατρών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο σε εκκρεμότητα, παρόλο που το 30% των θέσεων που προβλέπονται από τους οργανισμούς των νοσοκομείων παραμένουν κενές. Το ίδιο, σύμφωνα με τον βουλευτή, συμβαίνει και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας αγροτικού τύπου), όπου οι γενικοί ιατροί και παθολόγοι που είχαν μετακινηθεί στα νοσοκομεία προς ενίσχυσή τους λόγω της πανδημίας δεν έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους, ενώ οι τέσσερις θέσεις μόνιμων ιατρών που είχαν προκηρυχθεί από πέρυσι, παραμένουν κενές.

Ο Αλ. παραθέτει και το ζήτημα των ελλείψεων και της συνεχιζόμενης αισχροκέρδειας στα μέσα ατομικής προστασίας, τα οποία είναι απαραίτητα και στους ελευθεροεπαγγελματίες οδοντιάτρους, λόγω του κατά κόρον επεμβατικού τους αντικειμένου, όπως καταγγέλλει με πρόσφατη επιστολή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Τέλος, ο Αλ. Χαρίτσης ρωτά τον υπουργό Υγείας: “1. Θα προβεί στην άμεση πρόσληψη γιατρών και λοιπού προσωπικού με συμβάσεις επικουρικού χαρακτήρα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των δομών δημόσιας υγείας του Νομού Μεσσηνίας; 2. Θα προχωρήσουν οι μόνιμες προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί και προκηρυχθεί το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; 3. Υπάρχει προγραμματισμός για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στην πρωτοβάθμια περίθαλψη (κέντρα υγείας - ΤΟΜΥ) σε βάθος τετραετίας; 4. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας; 5. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια και οι ελλείψεις που παρατηρούνται στα είδη ατομικής προστασίας, όπως ζητά και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας;”.


NEWSLETTER