Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020 08:09

Συναντήσεις Χαρίτση - Αραχωβίτη σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Χαρίτση - Αραχωβίτη σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Σημαντικές συναντήσεις στην Καλαμάτα, στο Νοσοκομείο και στην Παραλία, καθώς και στη Μεσσήνη με πατατοπαραγωγούς, είχε το Σάββατο ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Ειδικότερα, όπως παρατηρεί σε ανάρτησή του στο Facebook:

“Μια γεμάτη μέρα η σημερινή (το Σάββατο 6 Ιουνίου). Επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας και συνομιλήσαμε με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Τους ανθρώπους δηλαδή που μας φρόντισαν και κράτησαν όρθιο το νοσοκομείο μας στις πιο δύσκολες μέρες της πανδημίας του #covid19.
Μαζί με τον Σταύρο Αραχωβίτη βρεθήκαμε με τους παραγωγούς πατάτας στη Μεσσήνη και συζητήσαμε για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πλέον, τα οποία αναδείξαμε πριν λίγες βδομάδες με ερώτησή μας στη Βουλή. Το μεσημέρι επισκεφθήκαμε την Παραλία της Καλαμάτας για να δούμε τις ζημιές από τη χθεσινοβραδινή θαλασσοταραχή. Συνομιλήσαμε με πολίτες και επιχειρηματίες και διαπιστώσαμε ότι χρειάζονται άμεσες ενέργειες για να στηριχτούν οι ήδη επιβαρυμένες από την πανδημία επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης”.

Με την Ενωση Γονέων Καλαμάτας

Με την Ενωση Γονέων Καλαμάτας συναντήθηκε την Κυριακή στο 7ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας την αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση.

Σε ανάρτησή του στο Faceboook ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε: “Πολύ ουσιαστική η συνάντηση με την Ενωση Γονέων Καλαμάτας στον φιλόξενο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Παραμονές της κατάθεσης του σ/ν του υπουργείου Παιδείας περί «αναβάθμισης» του σχολείου, αναρωτιέται κανείς τι είδους αναβάθμιση συνιστά η κάμερα στις τάξεις, επεμβαίνοντας αδιανόητα στα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, μέσω μάλιστα ιδιωτικής πλατφόρμας, η… μεταρρύθμιση του νηπιαγωγείου με την εισαγωγή εκμάθησης αγγλικής γλώσσας στα νήπια (!), παρά την αντίθεση σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αυτό που απαιτείται είναι στήριξη των εκπαιδευτικών με επιμόρφωση και εξοπλισμό, ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων μαθητών με παροχή δωρεάν εξοπλισμού, μέριμνα προς τους εργαζόμενους γονείς για τη νέα χρονιά.

Είχαμε, τέλος, την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς για τις σχολικές καθαρίστριες και τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα είχαμε ασχοληθεί από το υπουργείο Εσωτερικών με σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις για την οικονομική τους στήριξη, την παροχή μέσων ατομικής προστασίας, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν. Μέσα από τη συνάντηση ακούσαμε θέματα που μας βοηθούν να είμαστε χρήσιμοι για την επόμενη μέρα. Θα συνεχίσουμε τη δημιουργική συζήτηση και τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και το επόμενο διάστημα”.

Επίσκεψη σε χωριά της Μάνης

Χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης επισκέφθηκε χθες του Αγίου Πνεύματος, ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και συζήτησε με επαγγελματίες και εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση.
Σε ανάρτησή του ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει ότι “η αποκαρδιωτική εικόνα των πολλών κλειστών τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων ενόψει της φετινής δύσκολης χρονιάς για τον τουρισμό μας, μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο με εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και προστασίας των θέσεων εργασίας σε αυτές, όπως προτείναμε με το πρόγραμμα «Μένουμε Ορθιοι».
Η κυβέρνηση παραμένει απαθής μοιράζοντας «ψίχουλα» ενισχύσεων στη λογική τού «βλέποντας και κάνοντας». Μια λογική που οδηγεί περιοχές όπως η Μάνη, που εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, σε μαρασμό”.


NEWSLETTER