Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 09:58

Ερώτηση Χαρίτση για αναβάθμιση αεροδρομίου Καλαμάτας και κέντρο εκπαίδευσης πιλότων

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Χαρίτση για αναβάθμιση αεροδρομίου Καλαμάτας και κέντρο εκπαίδευσης πιλότων

 

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Αμυνας για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων ανάπτυξης και υποδομών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ερώτηση σημειώνεται ότι “το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» αποτελεί τη σημαντικότερη πύλη επισκεπτών στο Νομό Μεσσηνίας και σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο, με ιλιγγιώδη άνοδο των αφίξεων κατά την τελευταία δεκαετία -μόνο την περσινή χρονιά εξυπηρέτησε 2.459 πτήσεις και 153.286 επιβάτες- συντελώντας αποφασιστικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Η «εκτόξευση» των διεθνών πτήσεων όμως ανέδειξε ποικίλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών του αεροδρομίου, καθώς οι υποδομές του έχουν εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων τους”.

Σε άλλο σημείο τονίζεται η επιτακτική ανάγκη για την “άμεση υλοποίηση των έργων  ανάπτυξής του, όπως η επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών, η ανάπτυξη βοηθητικών και άλλων ζωτικών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και βέβαια η επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού, των θέσεων στάθμευσης και του περιβάλλοντος χώρου. Τα παραπάνω έργα αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου και τη σωστή και ποιοτική εξυπηρέτηση περισσότερων ακόμη επιβατών”.

Ακολούθως γίνεται λόγος για τις “ομιχλώδεις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη σε επίσκεψή του στην Καλαμάτα περί ανάπτυξης του αεροδρομίου και «καινούργιας διαδικασίας σύμβασης παραχώρησης» που έχουν παραμείνει προς το παρόν μόνο στα λόγια”.   

Με βάση τα παραπάνω ο Αλέξης Χαρίτσης ζητεί ενημέρωση για την πορεία της απόφασης απαλλοτρίωσης για την επέκταση του αεροδρομίου, για την κυβερνητική βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση του αερολιμένα, αλλά και για την δημιουργία διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου πιλότων στην Καλαμάτα.


NEWSLETTER