Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 13:56

Πετράκος - Ουζουνίδου: "Αλλάξτε τις αποφάσεις σας - Φθηνό πετρέλαιο για τους πολίτες τώρα"

Γράφτηκε από την
Πετράκος - Ουζουνίδου: "Αλλάξτε τις αποφάσεις σας - Φθηνό πετρέλαιο για τους πολίτες τώρα"

 

Οι όψιμα ανησηχουντες κυβερνητικοί  παράγοντες για το περιβάλλον, λόγω της αύξησης των ρύπων κ αιθαλομίχλης από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες που αναγκάζονται οι πολίτες των μεγάλων πόλεων να χρησιμοποιούν για να μη πεθάνουν από το κρύο, έχουν έναν και μοναδικό δρόμο για να  αποδείξουν ότι δεν είναι υποκριτές για μια ακόμη φορά. Έστω και τώρα, «στο και δέκα», οφείλουν να ανακαλέσουν την εγκληματική τους απόφαση με την οποία αύξησαν σε εξωπραγματικά επίπεδα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και να τον επαναφέρουν στις τιμές, τουλάχιστο, του 2010. Διαφορετικά οι ρύποι θα χτυπάνε κόκκινο, η ανεξέλεγκτη και παράνομη υλοτομία θα αυξάνεται και οι άνθρωποι θα ξεπαγιάζουν καθημερινά, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη ζωή  τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καλεί –και πάλι- τους κυβερνώντες να εγκαταλείψουν τις αδιέξοδες και εγκληματικές τους επιλογές και να δώσουν τη δυνατότητα στους δοκιμαζόμενους πολίτες από τη σκληρή, αντιλαϊκή και οκονομική κυρίαρχη πολιτική, να ζεσταθούν με φθηνό πετρέλαιο. 

Επίσης, οι κυβερνώντες είναι ώρα να σταματήσουν το «παραμύθι» ότι τάχα η απόφαση της αύξησης του ΕΦΚ πάρθηκε για να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριθο του  πετρελαίου. Οι τρόποι να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων υπάρχουν και είναι γνωστοί, η πολιτική βούληση λείπει.

Από το Γραφείο Τύπου του Θανάση Πετράκου


NEWSLETTER