Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 08:29

Απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ζητεί ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την
Απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ζητεί ο Χαρίτσης

 

Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ζητεί με ερώτησή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης. Την ερώτηση  συνυπογράφει ο τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του κόμματος Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο Αλ. Χαρίτσης επισημαίνει τη σημασία του φεστιβάλ, το οποίο πλέον θεωρείται το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός χορευτικής τέχνης στην Ελλάδα, με διεθνές στίγμα και με παρουσία σε αυτό κάθε χρόνο σημαντικών Ελλήνων και ξένων χορογράφων. Σημειώνει, δε, ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με 1,2 εκ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για το διάστημα 2018-2020. Το ποσό αυτό διατέθηκε στην Κ.Ε. “Φάρις” του δήμου και αφορούσε τη διεξαγωγή του 24ου, 25ου και 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας.

“Κατόπιν αυτών και επειδή η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού είναι απολύτως αναγκαία για τον καλύτερο προγραμματισμό της δραστηριότητάς του”, ο κ. Χαρίτσης ρωτάει την υπουργό: “Προτίθεται να ανανεώσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι για την απρόσκοπτη συνέχεια του θεσμού, και αν ναι, ποιο πρόκειται να είναι το ύψος αυτής;”.


NEWSLETTER