Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 14:21

Χαρίτσης για πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης για πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων

“Ο ΣΥΡΙΖΑ το πρότεινε, η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφόρησε, η ΕΕ το υιοθέτησε”, επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χάρης Μαμουλάκης.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι “το νέο πρόγραμμα που ενέκρινε η Κομισιόν για απευθείας ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, μέσω των Περιφερειών, δικαιώνει περίτρανα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή της κρίσης μιλούσε για την ανάγκη παροχής άμεσης ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δείχνει να συνειδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πρωτοφανής κρίση που βιώνουμε, είναι η εγκατάλειψη των περιοριστικών πολιτικών στις οποίες ήταν προσηλωμένη τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά και οι Περιφέρειες της χώρας μας ήδη προχωρούν σε προγράμματα απευθείας ενίσχυσης των ΜμΕ στην περιοχή τους, κάνοντας χρήση των υφιστάμενων πόρων του ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση σήμερα πρέπει να απαντήσει, γιατί δεν υλοποίησε και το κεντρικό κράτος προγράμματα μη επιστρεπτέων ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις, αξιοποιώντας την πρωτοφανή ευελιξία του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και αν σκοπεύει να το πράξει στο άμεσο μέλλον. Τους καλούμε να εγκαταλείψουν επιτέλους τη λογική της λιτότητας που επαναφέρουν με την έκθεση Πισσαρίδη και να εναρμονιστούν με τις νέες πολιτικές που κυριαρχούν πλέον διεθνώς και θέλουν την αντιμετώπιση της κρίσης να περνά μέσα από τη γενναία κρατική παρέμβαση για τη στήριξη της οικονομίας”.


NEWSLETTER