Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 17:20

Χαρίτσης: “Απολύτως ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης”

Γράφτηκε από την

“Απολύτως ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης, 26η στους 27 της Ευρώπης η Ελλάδα στην απώλεια εισοδήματος μέσα στην κρίση” τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο “Θέμα Radio”, στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ότι “παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα, καταλήξαμε σε μια ακόμη αναβολή στις κυρώσεις προς την Τουρκία” και πρόσθεσε: “Η Ευρώπη δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και η ελληνική κυβέρνηση οδηγείται σε μια ακόμη διπλωματική αποτυχία”.
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης χαρακτήρισε “θετική εξέλιξη” την “απεμπλοκή της έγκρισης του προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης από την απειλή βέτο Πολωνίας και Ουγγαρίας”, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι “οι πόροι αυτοί θα αρχίσουν να εισρέουν προς τα κράτη-μέλη από το καλοκαίρι και μετά στην καλύτερη περίπτωση. Μέχρι τότε πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τις δικές μας δυνάμεις”.
Επεσήμανε πως “ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη, τα στοιχεία της Eurostat κατατάσσουν την Ελλάδα στην 2η θέση από το τέλος ως προς τις απώλειες εισοδήματος εργαζομένων. Η απώλεια αυτή εντοπίζεται στα χαμηλότερα στρώματα. Τα μέτρα της κυβέρνησης αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά απολύτως ανεπαρκή, ενώ έχουμε και όξυνση των ανισοτήτων”.
Ο κ. Χαρίτσης επέκρινε την κυβέρνηση ότι “αντί να αξιοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα που κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ και την πρωτοφανή πρόσβαση σε ρευστότητα που προσφέρει η ΕΕ για να υλοποιήσει μια πολιτική στήριξης των ευάλωτων και της μεσαίας τάξης, αξιοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να πλήξει και άλλο αυτά τα στρώματα. Αυτό βλέπουμε και στην έκθεση Πισσαρίδη, όπου η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, οι μικρές και οι μεσαίες, αντιμετωπίζονται ως βαρίδι”.