Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 16:19

Ερώτηση Χαρίτση για εμβολιασμό οδοντιάτρων

Ερώτηση Χαρίτση για εμβολιασμό οδοντιάτρων

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, που αφορά τον άμεσο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των οδοντιάτρων, συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ερώτηση τονίζεται ότι οι ιδιώτες οδοντίατροι και οι εργαζόμενοι στα οδοντιατρεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υψηλής επικινδυνότητας μόλυνσης, λόγω της φύσης της εργασίας τους, απορροφώντας παράλληλα περιστατικά ασθενών, ώστε να αποφορτίσουν τις επιβαρυμένες δημόσιες δομές υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις σοβαρές ανεπάρκειες και ελλείψεις σε είδη ατομικής προστασίας, λόγω φαινομένων αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως καταγγέλλουν οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, τα οδοντιατρεία τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρέμειναν ασφαλή ως προς τους ασθενείς τους, με μηδενική διασπορά της νόσου.
Καταλήγοντας στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό Υγείας “αν προτίθεται σε συνεννόηση με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να μεριμνήσει, ώστε να ενταχθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα οι οδοντίατροι στο πρόγραμμα εμβολιασμών”.