Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 20:01

Μεσσηνία: Επιτάχυνση για αγωγό νερού ζητεί ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την

 

Αμεση υλοποίηση χωρίς άλλες καθυστερήσεις του έργου του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη, μετά και τις τελευταίες διακοπές υδροδότησης που οφείλονται στην παλαιότητα του αγωγού, ζητεί με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Οπως επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης, “το έργο αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019, στο πλαίσιο της πρόσκλησης VII του προγράμματος «Φιλόδημος Ι» με χρηματοδότηση ύψους 11.127.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά το έργο ξεκίνησε πρόσφατα και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, λόγω της απαράδεκτης απόφασης του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου να καταργήσει το πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης «Φιλόδημος» μετονομάζοντάς το «Αντώνης Τρίτσης», ώστε να καρπωθεί πολιτικά τα ενταγμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έργα, με αποτέλεσμα για δεκάδες ενταγμένα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση έργα του «Φιλόδημος» σε όλη τη χώρα, να καθυστερεί η υλοποίησή τους πλέον του ενός χρόνου. Παράλληλα δεν έχει διασαφηνιστεί η χάραξη, από πού δηλαδή θα περνά ο αγωγός, εφ’ όσον υπάρχουν επιφυλάξεις για την οδό Αθηνών που υπάρχει στην αρχική μελέτη, γεγονός που ίσως δημιουργήσει νέες καθυστερήσεις”.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης ρωτά τον υπουργό Εσωτερικών: “1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και ποια θα είναι η τελική ημερομηνία παράδοσής του; 2. Εξετάζει το ενδεχόμενο της υλοποίησης του έργου πριν τη συμβατική του προθεσμία, λόγω του επείγοντος της αντικατάστασής του;”.

(Φωτογραφία αρχείου)