Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 18:38

Κατρούγκαλος στη Βουλή: "Σκανδαλώδης η συμφωνία για το Κέντρο Εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ"

Γράφτηκε από την
Κατρούγκαλος στη Βουλή: "Σκανδαλώδης η συμφωνία για το Κέντρο Εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ"

“Αναιρείτε συνεχώς ακόμη και τις δικές σας εξαγγελίες και αναγγέλλετε αδικαιολόγητα υπέρογκες δαπάνες, όπως η σκανδαλώδης συμφωνία ύψους 1,2 δισ. για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Καλαμάτα, την οποία εμείς διαπραγματευόμαστε με τα μισά χρήματα”.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη συμφωνία με το Ισραήλ για την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, ο βουλευτής - τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την αγορά των αεροσκαφών “Ραφάλ”.

Ο κ. Κατρούγκαλος παρατήρησε πως “τα Ραφάλ είναι χρήσιμα για την ελληνική άμυνα. Συμβάλλουν στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του αεροπορικού μας στόλου, μετά από δύο σχεδόν δεκαετίες κενού προμηθειών. Δεν αποτελούν υπερθεματισμό σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία. Δεν είναι αεροσκάφη 5ης γενιάς, αλλά μεταξύ της 4ης και της 5ης, πολύ οικονομικότερα από τα F-35. Θυμίζω ότι η Τουρκία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για 100 παρόμοια αεροσκάφη, συμμετείχε στο πρόγραμμα παραγωγής τους και αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι αμερικανικές κυρώσεις θα είχε ήδη παραλάβει την πρώτη μοίρα από οκτώ από αυτά. Δεν επιδιώκουμε συνεπώς την υπεροπλία, αλλά την ισορροπία δυνάμεων με την προμήθεια αυτή”.

Και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, επεσήμανε: “Μην εκλάβετε την υπεύθυνη στάση μας ως λευκή επιταγή. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις ευθύνες σας για το διπλό κενό στρατηγικής στην άμυνα και στην εξωτερική πολιτική. Και θα συνεχίσουμε να σας καλούμε να καλύψετε το κενό αυτό και να διαμορφώσετε, επιτέλους, εθνική στρατηγική και εθνικό μέτωπο, ξεκινώντας από την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών”.


NEWSLETTER