Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 18:54

Στήριξη εργαζομένων ζητεί ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την
Στήριξη εργαζομένων ζητεί ο Χαρίτσης


“Να υλοποιήσει, έστω και τώρα, ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών και να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε «κούρεμα» των ελλιπών μέτρων που πήρε” καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Σε σχόλιό του ο βουλευτής αναφέρει ότι “σύμφωνα με έρευνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Eρευνας της ΓΣΕΕ, περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δηλώνουν ότι έχουν υποστεί σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους μέχρι και πάνω από 30% τον τελευταίο χρόνο”.
Και παρατηρεί: “Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που αντιλαμβάνεται όποιος έχει στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα: ότι η αναστολή της εργασίας, η μετάθεση των υποχρεώσεων και ο νέος δανεισμός είναι μέτρα απολύτως ανεπαρκή για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων μέσα σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης. Αντί όμως να σχεδιάζει την ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, η κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, να ετοιμάζει το «κούρεμα» ακόμα και αυτών των ελλιπών μέτρων. Να μην διανοηθεί καν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια τέτοια καταστροφική κίνηση. Οφείλει να ανταποκριθεί στην αγωνία της κοινωνίας και να υλοποιήσει, έστω και τώρα, ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών”.


NEWSLETTER