Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 12:24

Χαρίτσης με επαγγελματίες εστίασης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης με επαγγελματίες εστίασης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Συνάντηση εργασίας με επαγγελματίες της εστίασης Καλαμάτας πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Οι επαγγελματίες έκαναν λόγο για επιχειρήσεις και εργαζόμενους στα πρόθυρα της καταστροφής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου να μην ανοίξουν οι μισές επιχειρήσεις μετά την άρση του lockdown. Ενώ ζήτησαν ουσιαστικά, συγκροτημένα και απολύτως κοστολογημένα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως επιδότηση με απευθείας ρευστότητα κατ’ αναλογία του τζίρου του 2019, επιδότηση των λειτουργικών τους εξόδων (ενοίκιο, ασφάλιση, λογαριασμοί κοινής ωφελείας κ.λπ.) και συνολική λύση για τα συσσωρευμένα χρέη.

“Η αναστολή της εργασίας, η μετάθεση μέρους των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για λίγους μήνες και ο νέος δανεισμός δεν μπορούν να αποτρέψουν τα λουκέτα και την ανεργία”, υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι “και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση στον κλάδο, με κατάρρευση τζίρου 31,2% για το 3ο τρίμηνο, σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως “επιβάλλεται ουσιαστική στήριξη σε έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της οικονομίας που απασχολεί 400.000 εργαζόμενους”, τονίζοντας ότι “οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται με τις προτάσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων”.

Εκτίμησε πως “απαιτείται ένα συγκροτημένο πλέγμα παρεμβάσεων σήμερα, όπως η μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown, η μείωση του ΦΠΑ, η επιδότηση του ενοικίου επαγγελματικής στέγης και ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης ειδικά για την εστίαση”.

Επεσήμανε ότι “για να έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση για ανάκαμψη της οικονομίας, πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της κρίσης, με πρόβλεψη απομείωσής του”, καταλήγοντας: “Οπως το πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με τις 120 δόσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές και με πρόβλεψη για «κούρεμα» του αρχικού κεφαλαίου”.


NEWSLETTER