Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 15:46

Ο Χαρίτσης για αποκλεισμούς από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για αποκλεισμούς από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

“Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται την απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων με ρευστότητα, αλλά τις αποκλείει και από αυτόν ακόμα τον δανεισμό”.

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης.
Αναλυτικά, ο κ. Χαρίτσης, επικρίνοντας την κυβέρνηση, παρατηρεί: “Με τα πρώτα οριστικά λουκέτα στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις να είναι πια γεγονός και ενώ η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει την κατάρρευση τζίρου σε κρίσιμους κλάδους για την οικονομία, όπως ο τουρισμός και η εστίαση, μία στις δύο επιχειρήσεις μένουν εκτός της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5. Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες χαρακτηρίζουν κοροϊδία τα ποσά των δανείων, συγκριτικά με τις υποχρεώσεις που καλούνται να ξυπηρετήσουν μετά από μήνες μηδενικών εσόδων. Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται την απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων με ρευστότητα, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, αλλά τις αποκλείει και από αυτόν ακόμα τον δανεισμό. Η κυβέρνηση δεν έχει πια καμία δικαιολογία. Οφείλει να μετατρέψει επιτέλους την Επιστρεπτέα Προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση. Να ενεργοποιήσει το κρίσιμο εργαλείο των μικροχρηματοδοτήσεων που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την παροχή ρευστότητας ειδικά σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις. Να μεριμνήσει ώστε η πρωτοφανής πρόσβαση των τραπεζών σε ρευστότητα να φτάσει στην πραγματική οικονομία. Και να υλοποιήσει, έστω και τώρα, στοχευμένα κλαδικά και περιφερειακά προγράμματα ουσιαστικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, όπως έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες”.


NEWSLETTER