Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 09:22

Συνάντηση Χαρίτση με ξενοδόχους της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Χαρίτση με ξενοδόχους της Μεσσηνίας

Για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και τα οποία αγγίζουν τα όρια της επιβίωσης, συζήτησε με το Δ.Σ. και μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Δημήτρης Καραλής, ο γ.γ. Δημήτρης Πατριαρχέας και οι Νικήτας Κάρτσωνας, Ανδρέας Κουτουμάνος, Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης και Παναγιώτης Πατριαρχέας.

Για τα όσα επισημάνθηκαν στη συνάντηση, το πολιτικό γραφείο του κ. Χαρίτση παρατηρεί ότι “ο ξενοδοχειακός κλάδος στη χώρα έχει υποστεί τεράστιες ζημιές λόγω της πανδημίας. Παρότι οι συνθήκες είναι ίδιες και ακόμα χειρότερες από το 1ο lockdown, με τις μετακινήσεις μεταξύ των νομών να απαγορεύονται, τα περισσότερα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά χωρίς μέτρα στήριξης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα που αγγίζουν τα όρια της επιβίωσης, ενώ παράλληλα εκατοντάδες εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών, αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας”.

Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι “η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις παλινωδίες της, και έστω την ύστατη στιγμή να στηρίξει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με: Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα. Ρύθμιση της νέας γενιάς “κόκκινων” δανείων που δημιουργήθηκαν στην κρίση, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλάμβανε 120 δόσεις και πρόβλεψη διαγραφής μέρους του αρχικού κεφαλαίου. Στήριξη των θέσεων εργασίας με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown”.

Παράλληλα, επεσήμανε πως “είναι απαραίτητος ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα από την πανδημία στη Μεσσηνία με έμφαση στα μεγάλα έργα, όπως η χωρίς άλλες καθυστερήσεις υλοποίηση του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και ο εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη του κρατικού αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», ώστε να προσελκύσει περισσότερες αφίξεις και επισκέπτες, με συνέπεια τη μεγαλύτερη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νομού”.


NEWSLETTER