Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 17:19

Συνάντηση Χαρίτση με εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Χαρίτση με εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας

Τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα, αλλά και προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού, συζήτησαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Α’ και Β’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Α’ ΕΛΜΕ, η επιτροπή αρχικά έθεσε τα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές σχολικές μονάδες. Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα, όμως, σε κάποιες σχολικές μονάδες ως παραδείγματα, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων αυτών για την άμεση αποκατάστασή τους. Δήλωσε, επίσης, ότι τα Δ.Σ. των δύο Ενώσεων του νομού είναι υπέρ της επιστροφής στη διά ζώσης διδασκαλία, μόνο με ασφαλείς υγειονομικούς όρους και γι’ αυτό απαιτούν από την κυβέρνηση: Προσωπικό καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας σε όλα τα σχολεία και πλήρη κάλυψη υγειονομικών - καθαριστικών μέσων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία. 50% πληρότητα στα μέσα μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προτεραιότητα στον προαιρετικό εμβολιασμό (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η UNESCO) πρέπει να έχουν οι ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και έπειτα να ακολουθήσει η υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα. Eκτακτα κονδύλια για τη θέρμανση των σχολείων. Αύξηση δαπανών, μέσω της ενίσχυσης του τακτικού προϋπολογισμού, για τη δημόσια παιδεία. Αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις και σχεδιασμός κάλυψής της τους επόμενους μήνες. Αναστολή εφαρμογής της τράπεζας θεμάτων για τη φετινή χρονιά. Ενισχυτική διδασκαλία στην ύλη που διδάχτηκε διαδικτυακά και για όσους μαθητές την χρειάζονται. Οπου είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η πρότασή τους για 15 μαθητές ανά τμήμα και ένας μαθητής ανά θρανίο, ειδάλλως εκ περιτροπής μαθήματα για όσες τάξεις έχουν πάνω από 15 μαθητές ανά τμήμα. (Η περσινή εμπειρία του Μαΐου-Ιουνίου έδειξε πως παιδαγωγικά ήταν αποτελεσματικότερη η εκ περιτροπής διδασκαλία από την εξ αποστάσεως).
Ακόμα, οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ ενημέρωσαν τον βουλευτή για το θέμα της μη συμμετοχής των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μετά το τεράστιο ποσοστό αποχής (93%) πανελλαδικά της εκπαιδευτικής κοινότητας στις εκλογές των Υ.Σ. που έγιναν με ηλεκτρονική ψηφοφορία. “Ενα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που άμεσα πρέπει να λυθεί. Φυσικά για να βρεθεί λύση, πρέπει πρώτα να βρεθεί το σημείο τομής των θέσεων της ηγεσίας του υπουργείου και του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, σημείο που μέχρι τώρα είναι ανύπαρκτο”, σύμφωνα με την Α’ ΕΛΜΕ.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “ο κ. Αλέξης Χαρίτσης έδειξε τη διάθεση να προωθήσει, αλλά και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας του Νομού Μεσσηνίας”.


NEWSLETTER