Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 17:33

Ικανοποίηση Χαρίτση για τα αρχαία Υπαπαντής

Γράφτηκε από την
Ικανοποίηση Χαρίτση για τα αρχαία Υπαπαντής

“Νίκη των πολιτών της Καλαμάτας η απόφαση του ΚΑΣ για την ανασκαφή και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής”, τονίζει σε χθεσινή δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης σημειώνει: “H απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη διενέργεια σωστικής ανασκαφής στο νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας Υπαπαντής, παράλληλα με την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του χώρου της πλατείας, συνιστά σημαντική νίκη των πολιτών της Καλαμάτας που με την κινητοποίησή τους ανέδειξαν το ζήτημα και έθεσαν τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους, ώστε να φθάσουμε στη θετική έκβαση.
Η αποκάλυψη των «καταχωμένων» εδώ και 60 χρόνια αρχαιολογικών ευρημάτων θα αναδείξει την ιστορική πορεία της πόλης μας, ώστε παράλληλα με τις απαραίτητες σύγχρονες αναπλάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας να γνωρίζουν και να «συνομιλούν» με την ιστορία της.
Είμαι ευτυχής γιατί η προσπάθεια που κάναμε για την ανάδειξη του ζητήματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, στέφθηκε με επιτυχία. Θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των αυτοδιοικητικών φορέων και της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας, στηρίζοντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που απομένουν, ώστε η αποκάλυψη των αρχαίων και η ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις και να παραδοθούν στους πολίτες της Καλαμάτας”.


NEWSLETTER