Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 14:51

Πετράκος - Ουζουνίδου: "Η κυβέρνηση να ανακαλέσει σήμερα την εγκληματική απόφασή της για το πετρέλαιο θέρμανσης"

Γράφτηκε από την
Πετράκος - Ουζουνίδου: "Η κυβέρνηση να ανακαλέσει σήμερα την εγκληματική απόφασή της για το πετρέλαιο θέρμανσης"

Κοινή δήλωση με την οποία καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα "εγκληματική απόφασή της για το πετρέλαιο θέρμανσης" εξέδωσαν οι υπεύθυνοι του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ  Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάση Πετράκος με αφορμή και το τραγικό περιστατικό με το θάνατο δύο φοιτητών από μαγκάλι στη Λάρισα.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η κοινή δήλωση των δύο βουλευτών:

"Μετά το χθεσινό, που δεν είναι το πρώτο, τραγικό γεγονός του θανάτου των δυο φοιτητών στη Λάρισα και των τριών φοιτητών που βρίσκονται σε κώμα από αυτοσχέδιο μαγκάλι που άναψαν για να ζεσταθούν, η κυβέρνηση βρίσκεται προ των ευθυνών της. Η συγκυβέρνηση οφείλει, αν της έχει απομείνει στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία, σήμερα κιόλας να ανακαλέσει την απόφαση για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνου της κίνησης για να ζεσταθούν οι πολίτες και να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

Ενώ εδώ και καιρό ο ΣΥΡΖΑ – ΕΚΜ, με δεκάδες παρεμβάσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή και δράσεις, είχε προειδοποιήσει για τις συνέπειες της απόφασης της κυβέρνησης για εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης και είχε ζητήσει να ανακληθεί. Η κυβέρνηση δυστυχώς επιδεικνύοντας ακραία κοινωνική αναλγησία αγνόησε τις προειδοποιήσεις μας.

Έστω και τώρα, οι κυβερνώντες οφείλουν να ανακαλέσουν την εγκληματική τους απόφαση με την οποία αύξησαν σε εξωπραγματικά επίπεδα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και να τον επαναφέρουν στις τιμές, τουλάχιστο, του 2010.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών".



 


NEWSLETTER