Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 22:00

Ερώτηση Χαρίτση για καταφύγια ζώων

Γράφτηκε από την

“Απαραίτητη η συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης των δήμων της χώρας για κατασκευή και συντήρηση καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς”, σημειώνουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και άλλοι 52 βουλευτές του κόμματος.


Επισημαίνουν ότι “στις αρχές του 2019 το υπουργείο Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά, χρηματοδότησε με πρόσκληση μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» τους δήμους της χώρας για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ” και παρατηρούν: “Παρά τις παλινωδίες του πρώην υπουργού κ. Θεοδωρικάκου, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να περικόψει τον προϋπολογισμό του προγράμματος κατά 5 εκ. και κατόπιν των έντονων διαμαρτυριών του συνόλου των φιλοζωικών οργανώσεων και της μεγάλης ανταπόκρισης από την πλευρά των δήμων της χώρας, αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα του προγράμματος, διπλασιάζοντας έτσι τον προϋπολογισμό του και παρατείνει τη διάρκεια εφαρμογής του. Ομως και παρά τη μεγάλη ανταπόκριση, πολλοί δήμοι της χώρας που για διάφορους λόγους δεν κατόρθωσαν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους για ένταξη στο πρόγραμμα, ζητούν την έκδοση νέας πρόσκλησης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της συνέχισής του”.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό: “Προτίθεται να προβεί και πότε σε έκδοση νέας πρόσκλησης για δημιουργία και βελτίωση καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως αιτούνται πολλοί δήμοι της χώρας;”.