Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 22:22

Στηρίζει τους πολίτες της Καλλιρρόης ο Πετράκος

Γράφτηκε από την

 

Τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής της Καλλιρρόης, για τη συγκέντρωση της Κυριακής ενάντια στο εργοστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”.

Τονίζει ότι “είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η περιφερειακή αρχή του Νίκα, ακολουθώντας την ίδια πολιτική με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη, επιδιώκει μαζί με την κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πανάκριβο και αντιπεριβαλλοντικό έργο. Ενα έργο για το οποίο οι πολίτες θα πληρώνουν πολύ ακριβά, σχεδόν 110 ευρώ τον τόνο”. Επιπλέον αναφέρει ότι “το συγκεκριμένο ΣΔΙΤ εκτός από αντιοικονομικό και αντιπεριβαλλοντικό, είναι και σκάνδαλο, γιατί επιδιώκεται να υλοποιηθεί ενώ υπάρχουν πλήθος από εκκρεμοδικίες, αλλά είναι και γεμάτο από πολλές παράνομες και παράτυπες διαδικασίες. Ενα έργο που έχει απορρίψει από το καλοκαίρι ακόμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνεπώς παρά τα ψέματα που λέγονται, δεν έχει ακόμη επανακατατεθεί ο φάκελος, συνεπώς δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Η περιφερειακή αρχή Νίκα, όπως και η παράταξη Τατούλη, οφείλουν να σεβαστούν και τη νομιμότητα και να σταματήσουν αμέσως οι παράνομες εργασίες, αφού αναμένονται οι αποφάσεις του ΣτΕ”.

Η παράταξη του κ. Πετράκου υποστηρίζει ότι “υπάρχουν και σήμερα δυνατότητες να αλλάξει ριζικά πορεία ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων και να ακολουθηθεί ένα εναλλακτικό μοντέλο, το οποίο να είναι αποκεντρωμένο κατά ομάδες δήμων και υπό την ευθύνη και διαχείριση των δήμων και να ακολουθεί τα βήματα διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, ανάκτηση υλικών, κομποστοποίηση”. Επίσης, καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή Νίκα “για το γεγονός ότι έχουμε εγγράφως ως παράταξη ζητήσει εδώ και 45 ημέρες να μας δοθούν τα έγγραφα, το τι υπέγραψε ο περιφερειάρχης, παρανομούν και δεν μας τα έχουν δώσει ακόμη”.

Τέλος, αναφέρει πως “η μόνη λύση είναι ο ενωτικός και μαζικός αγώνας, ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα. Γιατί μόνο την οργή του λαού μπορεί να φοβηθεί και η περιφερειακή και η κεντρική εξουσία” και δηλώνει ότι “θα συνεχίσουμε όπως και μέχρι τώρα να είμαστε στο πλευρό σας, για να μην υλοποιηθεί αυτό το καταστροφικό έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων”.