Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 08:32

Επίσκεψη Χαρίτση στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας

 

 

Παραγωγοί επέκριναν δριμύτατα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές και ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης συμφώνησε μαζί τους πως πρέπει να αποσυρθεί, κατά την επίσκεψή του στη λαϊκή στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας το Σάββατο.

Ειδικότερα, παραγωγοί με τους οποίους συνομίλησε ο κ. Χαρίτσης, του εξέφρασαν την αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που ακυρώνει το χαρακτήρα τους, πετάει τους ίδιους εκτός κι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Του ζήτησαν να αγωνιστούν με κάθε μέσο για την αποτροπή και τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου και να δεσμευτεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα το καταργήσει.

Σε ανάρτησή του ο Αλ. Χαρίτσης, που συνοδευόταν από την πρώην βουλευτή Γιώτα Κοζομπόλη και τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργο Μακρή, σημειώνει: “Ο θεσμός των λαϊκών αγορών διαχρονικά στηρίζεται στην απευθείας σχέση μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, παρέχοντας ποικιλία φρέσκων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων διατροφής. Η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου επιδιώκει τη μετατροπή των λαϊκών σε αγορές του μεγάλου λιανεμπορίου, γεγονός που θα επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις σε παραγωγούς και επαγγελματίες των αγορών, θέτοντάς τους εκτός θεσμού ή στην καλύτερη περίπτωση μετατρέποντάς τους σε υπαλλήλους μεγάλων εμπορικών εταιρειών. Στόχευση ουσιαστικά του νομοσχεδίου είναι η ιδιωτικοποίηση των λαϊκών αγορών και η μετατροπή τους σε υπαίθρια super market. Οι επιπτώσεις θα είναι πολύ αρνητικές συνολικά όμως για την αγορά βασικών ειδών διατροφής στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και ποιότητας. Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νομοσχέδιο και να προσέλθει σε μια ουσιαστική διαδικασία διαλόγου με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών”.