Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 17:11

Γερονικολός για ΕΛΓΑ και Μητσοτάκη

Γράφτηκε από την
Γερονικολός για ΕΛΓΑ και Μητσοτάκη

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για δηλώσεις του για τον ΕΛΓΑ, κατά την επίσκεψή του στην Πελοπόννησο, που όπως αναφέρει “αποτελούν την επιτομή του… επιτελικού κράτους της Ν.Δ.”, επικρίνει ο Μενέλαος Γερονικολός υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Παρατηρεί ότι “ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμέριμνος, για μια ακόμα φορά, μπροστά στους αγρότες και στις κάμερες, δηλώνοντας ότι το πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ «έρχεται από το παρελθόν», ότι «δεν έχει αλλάξει από τη δεκαετία του 1950», ότι δεν «ανταποκρίνεται στις αλλαγές που θα επιφέρει η κλιματική αλλαγή»”.

Και αφού απευθύνει ρητορικό ερώτημα “τι έκανε 21 ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας”, ο κ. Γερονικολός αναφέρει πως “ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση της Ν.Δ., οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι διοικήσεις του ΕΛΓΑ, τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτα, προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τον ασφαλιστικό οργανισμό, προκειμένου να προστατεύσουν τους αγρότες”.

Επικεντρώνοντας στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα πρόσθετης ασφάλισης των αγροτών σε συνεργασία με την αγορά», σημειώνει ότι “οι μεγαλοπαραγωγοί της χώρας μας θα έχουν την ευχέρεια να ασφαλίζουν και άρα να εξασφαλίζουν τα εισοδήματά τους, μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν. Οι μικροί παραγωγοί, η ραχοκοκαλιά του πρωτογενούς τομέα, οι αγρότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές σε ιδιώτες, θα μετατραπούν σε αγρότες δεύτερης κατηγορίας”.

Ο κ. Γερονικολός εκτιμά πως “ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι επικίνδυνοι, γιατί υπηρετούν τα συμφέροντα των εχόντων, γιατί αδιαφορούν για το μικρό αγρότη. Είναι καταστροφικοί, γιατί ανερυθρίαστα υπηρετούν τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες τους, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό τον οικονομικά αδύναμο αγρότη. Σχεδιάζουν να αφανίσουν τον μικρό αγρότη, τον αγρότη που με κόπο και αγωνία προσπαθεί να επιβιώσει σε δύσκολους καιρούς”.


NEWSLETTER