Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 22:18

Επίκαιρη ερώτηση Χαρίτση για αξιοποίηση στρατοπέδου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Επίκαιρη ερώτηση Χαρίτση για αξιοποίηση στρατοπέδου Καλαμάτας

Επίκαιρη ερώτηση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι παραμένουν αναξιοποίητες οι εγκαταστάσεις του.

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει ότι σε αντίστοιχη ερώτησή του από τον Σεπτέμβριο του 2019 για το ίδιο θέμα, ο υπουργός είχε απαντήσει ότι «…η λειτουργία του 9ου ΣΠ εξετάζεται στο πλαίσιο προσπάθειας για τη βελτίωση οργάνωσης και λειτουργίας του Στρατού Ξηράς, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις», παρ’ όλα αυτά όμως καμία συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί εδώ και 2 χρόνια προς την κατεύθυνση της αξιοποίησής του.
“Με δεδομένο το διαρκές αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της πόλης της Καλαμάτας, εφ’ όσον η αξιοποίηση του στρατοπέδου θα μπορούσε να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες των κατοίκων της, όπως χώρους αθλητισμού και πολιτισμού ή και στέγαση δημόσιων υπηρεσιών”, ο Αλ. Χαρίτσης ζητεί απαντήσεις από τον υπουργό: “Πώς και πότε σκοπεύει το ΥΠΕΘΑ, κατόπιν διαβούλευσης με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς της πόλης της Καλαμάτας, να αξιοποιήσει την έκταση και τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα»;”.

 

 


NEWSLETTER