Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 08:00

Περιοδεία Χαρίτση στην Πυλία και συνάντηση με Καρβέλα

Γράφτηκε από την
Περιοδεία Χαρίτση στην Πυλία και συνάντηση με Καρβέλα

 

Περιοδεία στην Κορώνη και συνάντηση με το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για ζητήματα του δήμου έκανε το Σάββατο ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στα social media έγραψε ότι “είναι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί τα πολύ σημαντικά έργα της περιοχής που χρηματοδοτήσαμε από τον “Φιλόδημο” το 2018 βρίσκονται πλέον σε φάση υλοποίησης: η ανέγερση του νέου Γυμνασίου - Λυκείου Κορώνης και η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης του δήμου”.

Επίσης, ο κ. Χαρίτσης μίλησε στις εργασίες του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης που διοργανώθηκε το Σάββατο στην Κορώνη. Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ανέφερε ότι “οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορικού κόσμου είναι εξαιρετικά αρνητικές και η στήριξη από τη μεριά της κυβέρνησης απολύτως ανεπαρκής. Οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και απαιτούν ουσιαστική ενίσχυση από το κράτος. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για προγράμματα μη επιστρεπτέας αποζημίωσης και ρύθμισης με κούρεμα της βασικής οφειλής του χρέους της πανδημίας ευθυγραμμίζονται με τα βασικά αιτήματα των επαγγελματιών. Πολύ σημαντικό ότι η Ομοσπονδία πήρε ξεκάθαρη θέση για την ανάκληση του Πτωχευτικού Νόμου που από 1η Ιουνίου οδηγεί σε αθρόους πλειστηριασμούς χωρίς καμία πλέον προστασία της πρώτης κατοικίας”.


NEWSLETTER