Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 19:02

Χρυσομάλλης για συκεώνες: “Δίνουμε λύση σε ένα ακόμα πάγιο αίτημα της Μεσσηνίας”

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης για συκεώνες: “Δίνουμε λύση σε ένα ακόμα πάγιο αίτημα της Μεσσηνίας”

“Δίνουμε λύση σε ένα ακόμα πάγιο αίτημα της Μεσσηνίας. Η αναδιάρθρωση των συκεώνων είναι γεγονός”, σχολίασε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, σε ανακοίνωσή του.

Ενημερώνοντας για τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και τον πρόεδρο της Συκικής Παναγιώτη Παπαγεωργίου, παρουσία του διευθυντή της οργάνωσης Γιώργου Αγγελόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, παρατήρησε ότι “έπειτα από συντονισμένες και ουσιαστικές προσπάθειες με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, εντάξαμε και προχωρούμε πλέον με ταχύ βηματισμό την υποβολή των σχετικών τεχνικών δελτίων για τη χρηματοδότηση της αναδιάρθρωσης των συκεώνων καλλιέργειας ξηρού σύκου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ένα πάγιο και πολυετές αίτημα των συκοπαραγωγών της Μεσσηνίας”.
Ο Μεσσήνιος βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφέρει και τη συνεισφορά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, τονίζοντας ότι η αναδιάρθρωση αποτελεί μονόδρομο για την ανανέωση των δενδρωδών καλλιεργειών, την αύξηση της παραγωγικότητάς τους και επακόλουθα την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών μας. Οπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση θα ακολουθήσει στενή συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου με τη Συκική, προκειμένου να διαμορφωθούν άμεσα τα τεχνικά δελτία και να υποβληθούν προς χρηματοδότηση.
Κατά τη συνάντηση τέθηκε από τον Μ. Χρυσομάλλη και το ζήτημα της ενίσχυσης των παραγωγών του ξηρού σύκου, στο πλαίσιο της πανδημίας, με τον υπουργό να ενημερώνει για την άμεση αποστολή του σχετικού αιτήματος προς τον κ. Σκυλακάκη.
“Ευχόμαστε σύντομα να έχουμε την έγκριση του αιτήματος της ενίσχυσης και θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε στενά. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ισχυρό ενδιαφέρον της για τον πρωτογενή τομέα και το εισόδημα των αγροτών. Η αναδιάρθρωση των συκεώνων όχι μόνο θα ανακόψει τη φθίνουσα πορεία της παραδοσιακής για τη Μεσσηνία καλλιέργειας και παραγωγής ξηρών σύκων, αλλά θα προσδώσει νέα δυναμική στο προϊόν, θέτοντάς το σε νέες βάσεις. Επιτέλους, δίνεται λύση σε ένα πάγιο αίτημα, για το οποίο η Συκική έχει εδώ και πολύ καιρό καταρτίσει πλήρεις και εμπεριστατωμένες μελέτες και της αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό, όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο υπουργός. Θα συνεχίσουμε την πάντα ουσιαστική προσπάθεια για την επίλυση σημαντικών θεμάτων της Μεσσηνίας, με κάθε τρόπο”, δήλωσε ο βουλευτής.


NEWSLETTER