Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 18:02

Χαρίτσης με ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: “Απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με το αντεργατικό νομοσχέδιο”

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης με ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: “Απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με το αντεργατικό νομοσχέδιο”

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης σε συνάντησή του με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Χαρίτσης σημειώνει:
“Το αντεργατικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας στοχεύει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και στη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας.
Η κυβέρνηση γυρνάει τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω: Αποδιαρθρώνει το ωράριο εργασίας, με την κατάργηση του 8ώρου μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις και θεσπίζει την απλήρωτη υπερωριακή εργασία, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο.
Υποβαθμίζεται ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας που στοχεύει στη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.
Η κυβέρνηση, όμως, επιδιώκει και την υπονόμευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία, κάθε συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης, εγείροντας σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας.
Ο αγώνας ενάντια στο ντροπιαστικό για ευρωπαϊκή χώρα κυβερνητικό νομοσχέδιο και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα”.


NEWSLETTER