Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 22:39

ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: “Είμαστε με τους εργαζόμενους και όχι με τους εργατοπατέρες”

Γράφτηκε από την
ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: “Είμαστε με τους εργαζόμενους και όχι με τους εργατοπατέρες”

«Αν θέλατε να ασκήσετε μια κριτική στον Κωστή Χατζηδάκη, θα μπορούσατε απλά να του πείτε ότι στην ουσία εφαρμόζει αυτά που είχε πει ο Μιχαήλ Μπακούνιν, δηλαδή βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας, αποδίδει στην εργασία αυτό που της οφείλεται και αποδίδει με τον τρόπο αυτό στους ανθρώπους ασφάλεια, άνεση και αναψυχή. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια!» δήλωσε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την προστασία της εργασίας.

Και συνέχισε: «Εμείς έχουμε έναν και μόνο στόχο, να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στην εργασία, τα δικαιώματα των εργαζομένων στην απεργία, τα δικαιώματα των εργαζομένων για ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο περιβάλλον ίσων ευκαιριών».
Αναφερόμενος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «κατάργησης του 8ώρου», ο Μίλτος Χρυσομάλλης σημείωσε πως το κεκτημένο αυτό δικαίωμα δεν πρόκειται ούτε να καταργηθεί ούτε βέβαια να παρακαμφθεί. Αντίθετα, δίνεται το δικαίωμα στον εργαζόμενο, αποκλειστικά μετά από δική του πρόταση, να διαπραγματευτεί τον χρόνο εργασίας του προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή του, κάτι που υφίσταται νομοθετικά εδώ και 30 χρόνια.
«Και για να τελειώνουν οι μύθοι, ξέρετε πότε πήρε δυναμική και καθιερώθηκε το όνειρο του Ρόμπερτ Όουεν για καθολική εφαρμογή της ιδέας “οχτώ ώρες εργασία, οχτώ ώρες αναψυχή, οχτώ ώρες ανάπαυση”; Όταν αυτός που εσείς θα ονομάζατε αιχμή του δόρατος του καπιταλισμού, ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας Φορντ, το 1914 το καθιέρωσε σε όλα του τα εργοστάσια, γιατί αποδείχθηκε πιο αποδοτικό. Επομένως, “οι κακοί εργοδότες”, όπως τους ονομάζετε εσείς, αυτοί πρώτοι καθιέρωσαν το 8ωρο, και προς όφελος του εργαζόμενου και προς όφελος της επιχείρησης. Γιατί αυτό είναι το σωστό μείγμα» είπε ο Μεσσήνιος βουλευτής.
«Το μόνο πρόβλημά σας, κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης, για να είμαστε ειλικρινείς, με το νομοσχέδιο αυτό, είναι η παρέμβαση που κάνει στα κεκτημένα της συνδικαλιστικής εξουσίας, από την οποία εσείς οι ίδιοι τρέφεστε και στηρίζεστε για να εξυπηρετείτε όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά τον κομματικό σας στρατό» είπε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Χρυσομάλλης και κατέληξε:
«Εμείς έχουμε στόχο να σταματήσει η ομηρία των πολιτών, η ομηρία της κοινωνίας από απεργιακές κινητοποιήσεις που δεν έχουν αποφασιστεί με την απόλυτη πλειοψηφία, από απεργιακές κινητοποιήσεις που κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές από τη δικαιοσύνη και παρ’ όλα αυτά έγιναν γιατί βρήκαν ομπρέλα στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια σωματεία. Αυτή είναι αλήθεια. Γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι όμηρος των εργατοπατέρων. Εργάζεται με μόνο σκοπό το συμφέρον ολόκληρης κοινωνίας. Θα επιλέξετε επομένως το συμφέρον των εργαζομένων και της κοινωνίας ή το συμφέρον των εργατοπατέρων; Γιατί για εμάς, σταθερά και αταλάντευτα, η επιλογή είναι πάντα με τον εργαζόμενο και την κοινωνία».

 


NEWSLETTER