Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 16:00

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για ΕΦΚΑ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για ΕΦΚΑ Πελοποννήσου

“Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υπηρεσία ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” όπως αναφέρουν, φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία της Περιφέρειας Στ. Αραχωβίτης, Γ. Γκιόλας, Γ. Παπαηλιού, Αλ. Χαρίτσης και Γ. Ψυχογιός, καθώς και η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου.

Παρατηρούν ότι “ η υποστελέχωση σε προσωπικό, ο ξεπερασμένος τεχνολογικός εξοπλισμός, τα πεπαλαιωμένα πληροφοριακά συστήματα, η συσσώρευση αιτήσεων συνταξιοδότησης χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα για την επεξεργασία τους, καθώς και η κατάργηση του προγράμματος ανέργων πτυχιούχων, το οποίο προσέφερε σημαντικό έργο στην υπηρεσία και ταυτόχρονα συνέβαλε στη συγκράτηση των νέων επιστημόνων στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει
ασφυκτικές συνθήκες τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν αρτιότερα τον κόσμο”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως “μπροστά στο αλαλούμ η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει! Διαφημίζει τη «σύνταξη με ένα κλικ», ενώ δεν έχει ψηφιοποιηθεί καν το ιστορικό των ασφαλισμένων, προωθεί την είσοδο ιδιωτών και μάνατζερ στα ασφαλιστικά ταμεία, επαίρεται για την ψηφιακή διαχείριση όλων των υπηρεσιών, την ώρα που στον ΕΦΚΑ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να δουλέψουν με Windows 2000!”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER