Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 23:43

Ερώτηση Χαρίτση για την υποβάθμιση σχολείων της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Χαρίτση για την υποβάθμιση σχολείων της Μεσσηνίας

 

“Η εμμονή της κυβέρνησης στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου δημιουργεί συνθήκες συρρίκνωσης και υποβάθμισης των σχολικών μονάδων της Μεσσηνίας”, επισημαίνει σε ερώτησή του στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ερώτησή του σχετικά με τον σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου για συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει ότι “η απόφαση αυτή πλήττει και υποβαθμίζει πολλές σχολικές μονάδες του Νομού Μεσσηνίας, μειώνοντας τον αριθμό των τμημάτων, δημιουργώντας παράλληλα νέα και πολυάριθμα τμήματα. Εν μέσω μάλιστα της νέας έξαρσης της πανδημίας, δημιουργείται μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη. Η συρρίκνωση των σχολικών μονάδων οδηγεί σε συνολικότερη υποβάθμιση αγροτικών περιοχών του νομού και βεβαίως βρίσκεται στον αντίποδα της ανάγκης για στήριξη της υπαίθρου”.

Ο κ. Χαρίτσης, επίσης, ζητεί από το υπουργείο να υπάρξει ειδική μέριμνα, ώστε να μην οδηγηθούν σε λειτουργική υποβάθμιση οι σχολικές μονάδες των πυρόπληκτων περιοχών και να ενισχυθούν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, ώστε να  καλυφθούν τα έξοδα αγοράς σχολικών ειδών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη νέα σχολική χρονιά.


NEWSLETTER