Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 20:07

Επίθεση Χρυσομάλλη στη Βουλή σε ΣΥΡΙΖΑ για διαφάνεια

Γράφτηκε από την
Επίθεση Χρυσομάλλη στη Βουλή σε ΣΥΡΙΖΑ για διαφάνεια

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη ρύθμιση της εκπροσώπησης συμφερόντων ή αλλιώς “lobbying”.

«Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται και ρυθμίζει ένα θέμα το οποίο για χρόνια ήταν αρρύθμιστο και ενισχύει τη διαφάνεια στον τόπο μας. Το 2012 με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά βρισκόμασταν στη θέση 94 του δείκτη διαφάνειας. Παραδώσαμε τον δείκτη στο νούμερο 58 το 2015 και με εσάς, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ο δείκτης το 2018 ήταν στο 67! Βέβαια, το δικαιολόγησε και αυτό ο εισηγητής σας. Είπε ότι αυτός ο δείκτης διαφάνειας δεν έχει αντικειμενικότητα, είναι μια αίσθηση. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους! Δεν δικαιούμαστε, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, να μιλάμε εμείς στη Νέα Δημοκρατία για διαφάνεια. Όχι, δικαιούται να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για διαφάνεια, όταν ο κ. Παππάς έκανε τις “δουλίτσες” του και τα “μαγαζιά” του, όπως ο ίδιος τόνιζε, όταν στην κομματική σας εφημερίδα είναι μέτοχος offshore εταιρείας, τον ιδιοκτήτη της οποίας ακόμα δεν μας έχετε αποκαλύψει! Κατά τ’ άλλα εμείς δεν δικαιούμαστε να μιλάμε και να νομοθετούμε για τη διαφάνεια!», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσομάλλης.
Αναφερόμενος στο θέμα του “lobbying” ο Μίλτος Χρυσομάλλης σημείωσε ότι, όπως προκύπτει από πλήθος ερευνών, αν εφαρμόζεται κατά τρόπο δεοντολογικό, ακέραιο και διαφανή, τότε μετατρέπεται σε ένα θετικό εργαλείο εξυπηρέτησης του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος, ενώ οι κυβερνήσεις που έχουν νομοθετήσει σωστά για το “lobbying”, έχουν ωφεληθεί από τις εξειδικευμένες πληροφορίες που παρέχουν οι λομπίστες κατά τη λήψη αποφάσεων.
«Επιτέλους, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο για κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει ρυθμιστεί. Και αντί να το ψηφίσει η αντιπολίτευση επί της αρχής, εισπράττουμε άρνηση και σχόλια για γονατογράφημα. Ποια τα επιχειρήματα; Ο ανασχηματισμός, η ακρίβεια κ.λπ.! Ρωτάς πού χρήζει βελτίωσης το νομοσχέδιο και η απάντηση είναι “Να, το tweet που είχε κάνει ο Κυρανάκης”!».

 


NEWSLETTER