Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 17:50

Χρυσομάλλης με Πλακιωτάκη: Εγκριση μελετών οριοθέτησης χερσαίων ζωνών λιμενίσκων

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης με Πλακιωτάκη: Εγκριση μελετών οριοθέτησης χερσαίων ζωνών λιμενίσκων

Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου των μελετών οριοθέτησης χερσαίων ζωνών λιμενίσκων της Μεσσηνίας.

Αυτό γνωστοποιεί το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Μίλτου Χρυσομάλλη, με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει:

"Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν προ λίγου καιρού στο Υπουργείο Ναυτιλίας και αναφορικά με τα προς ένταξη έργα του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, τα οποία ο Μεσσήνιος βουλευτής είχε αναπτύξει αναλυτικά στον υπουργό.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη πως ενέκρινε την ένταξη στο πρόγραμμα της πρότασης του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για την εκπόνηση μελετών οριοθέτησης χερσαίων ζωνών των λιμενίσκων Καρδαμύλης, Αγίου Νικολάου, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα και Κορώνης, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 75.000 ευρώ. Θα ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εκταμίευση των χρημάτων προς το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, προκειμένου να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες. Ο Μίλτος Χρυσομάλλης ενημέρωσε για την ευχάριστη αυτή εξέλιξη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας κ. Νικόλαο Αλεξανδρόπουλο.

«Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη για την ένταξη της πρότασης του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, την οποία είχαμε συζητήσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο υπουργείο, στα χρηματοδοτούμενα έργα του προγράμματος αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Πλέον, μετά τις μελέτες οριοθέτησης των χερσαίων ζωνών στους λιμενίσκους της Καρδαμύλης, της Κορώνης, του Αγίου Νικολάου, του Πεταλιδίου και του Αγίου Ανδρέα θα δοθεί η δυνατότητα στο Λιμενικό Ταμείο να παρεμβαίνει με έργα συντήρησης και αποκατάστασης των λιμενικών εγκαταστάσεων, βελτιώνοντας έτσι τις υποδομές τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών», τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης".


NEWSLETTER