Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 11:59

Αναστολή προανάρτησης του Κτηματολογίου ζητεί ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την
Αναστολή προανάρτησης του Κτηματολογίου ζητεί ο Χαρίτσης

“Απαιτείται άμεση αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στη Μεσσηνία μετά τη σωρεία σφαλμάτων που παρατηρήθηκαν”, επισημαίνει ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, μετά τη χθεσινή συνάντησή του στην Καλαμάτα με το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού ο Αλ. Χαρίτσης ενημερώθηκε για τα συνολικότερα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, ο Σύλλογος των Μεσσήνιων Μηχανικών ενημέρωσε για το γενικευμένο πλέον πρόβλημα λαθών και σφαλμάτων κατά την προανάρτηση του Κτηματολογίου σε όλη τη Μεσσηνία, που έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε ιδιοκτήτες και μηχανικούς.

Παρά την αναστολή που δόθηκε στην Τριφυλία, εξαιτίας των λαθών που παρατηρήθηκαν στη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτησιών, το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται πλέον στην Οιχαλία, τη Μάνη, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού.

Ο Αλ. Χαρίτσης συμφώνησε με το αίτημα των μηχανικών του νομού για αναστολή της προανάρτησης σε όλους τους δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να επεξεργαστούν σωστά τα απαραίτητα τοπογραφικά και να διορθωθούν αδικίες, ενώ παράλληλα απαιτείται να βελτιωθεί η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής καταχώρισης των ιδιοκτησιών και να καταχωρισθούν σωστά οι δημόσιοι χώροι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε στους εκπροσώπους του συλλόγου την κοινοβουλευτική παρέμβαση που έκανε προ ημερών για το ζήτημα της Τριφυλίας, κατόπιν συνεννόησης με τον τοπικό Σύλλογο Μηχανικών. Τους ενημέρωσε, επίσης, για την επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό κ. Λιβάνιο συνολικότερα για το Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία και τους μετέφερε τη βούληση του υπουργού να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό.


NEWSLETTER