Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 08:46

Χαρίτσης για ΒΙΠΕ Καλαμάτας: “Το υπουργείο δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής"

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης για ΒΙΠΕ Καλαμάτας: “Το υπουργείο δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής"

 

“Το υπουργείο δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής. Οφείλει να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος”, σημειώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Καλαμάτας.

Επισημαίνει πως γενικόλογη και χωρίς καμία δέσμευση ήταν η απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, στην ερώτηση που κατέθεσε.

Ο Αλ. Χαρίτσης παρατηρεί ότι “στην απάντησή της η Γ.Γ.Β. δεν δίνει απαντήσεις ούτε για το ζήτημα της αποκατάστασης των κακοτεχνιών εντός του χώρου της ΒΙΠΕ, γεγονός που εκτός των προβλημάτων πρόσβασης και λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες, λειτουργεί αρνητικά στην προσέλκυση νέων επενδυτών, ούτε για το φλέγον ζήτημα των αιτήσεων διαταγής πληρωμών υπέρογκων ποσών κοινοχρήστων προς τους ιδιοκτήτες των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, που εν μέσω οικονομικής κρίσης απειλούν τη βιωσιμότητά τους”. Τονίζει πως “το υπουργείο δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής. Οφείλει να παρέμβει μεταξύ της ΕΤΒΑ και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους”.


NEWSLETTER