Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 20:43

Επίκαιρη ερώτηση Χαρίτση για την υποβάθμιση σχολείων της Μεσσηνίας

Επίκαιρη ερώτηση Χαρίτση για την υποβάθμιση σχολείων της Μεσσηνίας

“Να απαντήσει η κ. Κεραμέως για τη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων στη Μεσσηνία”, ζητεί με επίκαιρη ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τη συρρίκνωση σχολείων και τη μείωση τμημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του νομού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρίτσης είχε καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση για το ίδιο θέμα στις 25 Αυγούστου, στην οποία ουδέποτε απάντησε το υπουργείο Παιδείας.
Στην επίκαιρη ερώτησή του ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει ότι “η επιλογή της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και σφοδρές αντιδράσεις. Μεγάλη αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στη Μεσσηνία, όπου με το πρόσχημα της «λειτουργικότητας» υποβιβάζονται και συρρικνώνονται σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Διαβολίτσι, τη Χώρα, την Κορώνη, τον Κάμπο, το Δώριο, τη Μερόπη και τη Φοινικούντα. Η απόφαση αυτή της θέσπισης ελάχιστου αριθμού μαθητών, που πάρθηκε ώστε να μειωθούν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, δημιουργεί όρους διαφοροποίησης του εκπαιδευτικού έργου μεταξύ των σχολικών μονάδων χωρίζοντας τους μαθητές σε «αρίστους» που φοιτούν σε πρότυπα σχολεία και πληβείους της περιφέρειας, όπου με τη μέθοδο της συνδιδασκαλίας και τους κύκλους μαθημάτων αναγκάζουν τους μαθητές να μεταπηδούν από τάξη σε τάξη δημιουργώντας απώλειες διδακτικών ωρών σε κρίσιμα μαθήματα”.
Ο Αλ. Χαρίτσης καλεί την υπουργό Παιδείας να απαντήσει: “Προτίθεστε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων; Θα ζητήσετε από τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές να μην προχωρήσουν στη λειτουργική υποβάθμιση των σχολικών μονάδων στις πυρόπληκτες περιοχές;”.