Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 20:49

Χρυσομάλλης με Πλεύρη για στελέχωση μονάδων υγείας

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης με Πλεύρη για στελέχωση μονάδων υγείας

 

Με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη συναντήθηκε σήμερα για θέματα της Μεσσηνίας ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής έθεσε στον υπουργό ως υπερεπείγον το ζήτημα της απόσπασης ενός ιατρού εντατικολόγου για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χρυσομάλλη «ο υπουργός συμφώνησε απόλυτα και ήδη δρομολόγησε τη σχετική απόσπαση». 

Ο κ. Χρυσομάλλης ζήτησε επίσης από τον κ. Πλεύρη την επίσπευση της εγκριτικής απόφασης για την τροποποίηση της έκτακτης επιχορήγησης του 2019 προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ως προς την προμήθεια νέων μηχανημάτων και την επισκευή του κτηρίου του νοσοκομείου, η οποία εκκρεμεί αρκετό διάστημα. Συζητήθηκαν επίσης η στελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας καθώς και των κέντρων υγείας του νομού, ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής, καθώς και η πορεία του ζητήματος της ίδρυσης νέου σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη.

«Συζητήσαμε αναλυτικά με τον φίλο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τις ανάγκες και τη συνολική κατάσταση του τομέα της υγείας στη Μεσσηνία. Τον ευχαριστώ θερμά για τη θετική του διάθεση αλλά και για τη διαβεβαίωσή του ότι άμεσα θα ικανοποιηθεί το αίτημα απόσπασης ενός ιατρού εντατικολόγου για τις ανάγκες της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς και για την υπογραφή της σχετικής απόφασης τροποποίησης της έκτακτης επιχορήγησης που είχε λάβει το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργού και σε στενή συνεργασία μαζί του, προκειμένου κατά προτεραιότητα να καλύψουμε τις ανάγκες της Μεσσηνίας στον τομέα της υγείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με γνώμονα την παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους κατοίκους της Μεσσηνίας και τους επισκέπτες της. Για εμένα και εκ πεποιθήσεως τα υγειονομικά ζητήματα της Μεσσηνίας τίθενται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Χρυσομάλλης.


NEWSLETTER