Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 22:32

Ο Χαρίτσης για μόνιμες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για μόνιμες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

“Επιτακτική είναι η ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας”, τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, σε κοινοβουλευτική αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Σε ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, με αφορμή την αναφορά, σημειώνεται πως “η νέα έξαρση της πανδημίας που πλήττει πλέον με σφοδρότητα και τον Νομό Μεσσηνίας, αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα δουλεύει στα όριά του και το ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει πλέον τεράστιες προσπάθειες να κρατήσει το σύστημα όρθιο, με εξαντλητικά ωράρια και συνεχείς εφημερίες, ώστε οι δομές του να παραμείνουν λειτουργικές για την εξυπηρέτηση και νοσηλεία των συνεχόμενα δυστυχώς αυξημένων περιστατικών ασθενών με Covid-19, αλλά και των άλλων περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας. Στο πλαίσιο αυτό οι πρόσφατες κινητοποιήσεις του ιατρικού προσωπικού, λόγω της απόλυτα δικαιολογημένης αγανάκτησής του, τα ψηφίσματα καταγγελίας μετά τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων για τη συνεχιζόμενη απαξίωση από πλευράς υπουργείου Υγείας και 6ης ΥΠΕ ως προς την υποστελέχωση του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, οδήγησαν τον βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση να καταθέσει κοινοβουλευτική αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Χαρίτσης πριν ακόμη το ξέσπασμα της πανδημίας, αλλά και κατά τη διάρκειά της, είχε καταθέσει 3 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τον τότε υπουργό Υγείας σχετικά με την υποστελέχωση και την ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Οι ερωτήσεις αυτές ουδέποτε απαντήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο Αλ. Χαρίτσης με την αναφορά του κατέθεσε στον υπουργό το ψήφισμα του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών Νομού Μεσσηνίας και ζητά τις άμεσες ενέργειές του για την επείγουσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις ενίσχυση με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας”.


NEWSLETTER