Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 21:05

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για ζημιές από κακοκαιρία

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Λαμπρόπουλου για ζημιές από κακοκαιρία

Ερώτηση για τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και τις αποζημιώσεις των Μεσσήνιων κατέθεσε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση: "Στις 27/11/2021 στην Τριφυλία του Νομού Μεσσηνίας σημειώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα, ισχυροί άνεμοι και ανεμοστρόβιλοι, ειδικά στις περιοχές «Αγία Κυριακή» και «Μυρίτοβα». Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές: α) Σε θερμοκήπια με έκταση 30 στρεμμάτων καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις και οι καλλιέργειες, που καλλιεργούνται σε αυτές και αφορούν 25 στρέμματα τομάτας και 5 στρέμματα μελιτζάνας. Επίσης, καταστράφηκε ολοσχερώς ένα θερμοκήπιο έκτασης 10 στρεμμάτων με όλον τον εξοπλισμό του και το συσκευαστήριο της συγκεκριμένης μονάδας, που πρόσφατα είχε κατασκευαστεί. β) Σε ελαιόδεντρα στην ίδια περιοχή, όπου εκριζώθηκαν περισσότερα από 1.000. γ) Σε σταβλικές εγκαταστάσεις στην Τ.Κ. Ραπτόπουλου και στην Τ.Κ. Λυκουδεσίου της Δ.Ε. Τριπύλης. Καταστράφηκε ολοσχερώς στάβλος 175 τ.μ. δ) Στην παραγωγή, στις παραπάνω περιοχές. Επίσης, στις 28/11/2021 στην Κορώνη Μεσσηνίας, από ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλους υπέστησαν μεγάλες ζημιές κατοικίες, επαγγελματικές στέγες, κεραμοσκεπές και εξοπλισμοί πολλών καταστημάτων.
Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
• Θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες για διαπίστωση και καταγραφή των παραπάνω ζημιών;
• Πώς πρόκειται να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές της Μεσσηνίας;".

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER