Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 20:44

Ερώτηση Χαρίτση για χρηματοδότηση τον ΟΤΑ για τα αδέσποτα

Γράφτηκε από την

Η μηδενική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ για τη φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς επισημαίνεται σε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, που συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη και άλλων 54 βουλευτών του κόμματος.

Οι βουλευτές παρατηρούν πως «ο “νόμος Βορίδη” 4830/2021 για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς παρέκλινε από την ευρωπαϊκή πρακτική για την φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και φόρτωσε όλες τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, το 2021 οι δήμοι έμειναν με μηδενική χρηματοδότηση, με συνέπεια να βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τιτάνιο έργο, αλλά χωρίς κονδύλια για να το επιτελέσουν».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: «1. Ποια είναι τα ποσά χρηματοδότησης των ΟΤΑ για την κάλυψη των εξόδων, για την επιτέλεση του έργου της φροντίδας και της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε εφαρμογή του νόμου 4830/2021 που αποδόθηκαν κατά το 2021 σε αυτούς; 2. Ποια είναι η αντίστοιχη πρόβλεψη για πόρους που εκτιμάται ότι απαιτούνται και που θα κατευθυνθούν προς τους ΟΤΑ κατά το 2022 για την εξυπηρέτηση των αναγκών περίθαλψης και φροντίδας των ζώων συντροφιάς; 3. Πότε προβλέπεται να αποδοθούν τα ποσά αυτά;».