Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 21:58

Ερώτηση Χαρίτση για την πορεία των έργων τοπικής αυτοδιοίκησης

Ερώτηση Χαρίτση για την πορεία των έργων τοπικής αυτοδιοίκησης

“Οι εκρηκτικές ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, μεταφορικά κόστη και ενέργεια θέτουν σε κίνδυνο εκατοντάδες έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα”, τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται πρωτοφανής άνοδος στις τιμές πρώτων υλών, αλλά και σε σημαντικά υλικά του κατασκευαστικού κλάδου. Επιπλέον, οι αυξήσεις στα κόστη των μετακινήσεων και της ενέργειας έχουν προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους εργολήπτες δημοσίων έργων, οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην ομαλή ολοκλήρωσή τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι εκατοντάδες δημόσια έργα σε όλη τη χώρα να βρίσκονται σε χαμηλούς ρυθμούς υλοποίησης ή ακόμα και να έχουν σταματήσει”.

Ο Αλ. Χαρίτσης επισημαίνει πως “πολλά από τα έργα αφορούν κρίσιμες υποδομές, όπως οδικοί άξονες, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικά, τα οποία υλοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην υλοποίησή τους θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών”.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτά τον υπουργό Εσωτερικών σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των κρίσιμων έργων υποδομών, τα οποία υλοποιούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση.