Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 21:29

Ο Χαρίτσης για τις αμοιβές στη ΔΕΗ

“Eν μέσω ενεργειακής κρίσης οι χρυσές αμοιβές της γαλάζιας διοίκησης της ΔΕΗ προκαλούν τους καταναλωτές που γονατίζουν από τις ακραίες αυξήσεις”, τονίζεται σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την ερώτηση και την αίτηση κατάθεσης εγγράφων συνυπέγραψε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με άλλους 50 βουλευτές του κόμματος, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν:

“Έχει καταγραφεί 269% αύξηση του ποσού που καταβλήθηκε το 2021 σε σχέση με το 2018, άλλη μια απόδειξη ότι η Ν.Δ. αντιμετωπίζει τη ΔΕΗ ως λάφυρο και χώρο τακτοποίησης και αποκατάστασης των γαλάζιων παιδιών. Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της ΔΕΗ για το 2021, οι αμοιβές της διοίκησης του ομίλου, δηλαδή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των γενικών διευθυντών, για το 2021 ανήλθαν στο ποσό των 5,71 εκ. ευρώ, έναντι των 3,46 εκ. ευρώ για το 2020. Τον τελευταίο χρόνο, που έχει στιγματιστεί από τις ακραίες αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν κι άλλο τις υπέρογκες αμοιβές τους και συγκεκριμένα σε ποσοστό 65% σε σχέση με το 2020 και να εγκρίνουν την παροχή επιπρόσθετου κινήτρου επιβράβευσης με τη μορφή δωρεάν διάθεσης μετοχών, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για το ύψος της παροχής αυτής”.

Μετά και από τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία για τις αμοιβές στη ΔΕΗ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέρχονται και ζητούν άμεσα απαντήσεις και στοιχεία για “τη σπατάλη που λαμβάνει χώρα στον όμιλο της ΔΕΗ και αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των πολιτών και του ίδιου του ομίλου”.