Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 22:04

Καταγγελία Πετράκου για τη διάρρηξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ

Γράφτηκε από την
Καταγγελία Πετράκου για τη διάρρηξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ

 

Καυτηρίασε την διάρρηξη του κτηρίου της ΕΡΤ στο Λυκόδημο ζητώντας εξηγήσεις για τους εντολείς ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, καταγγέλλοντας την αδράνεια της Αστυνομίας να προχωρήσει σε έρευνα παρά την εισαγγελική εντολή.

 

Αγορεύοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου σχετικά με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο κ. Πετράκος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Πάμε στη νομιμότητα, επειδή λέτε ότι είστε κυβέρνηση της νομιμότητας. Γιατί ανοίγει κτήριο, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και χωρίς την παρουσία Αστυνομίας και χρησιμοποιούνται παρακρατικά στοιχεία; Είναι εις γνώση της κυβέρνησης, έγινε με εντολή ή τα παρακρατικά στοιχεία ενήργησαν αυτοβούλως, επειδή ήθελαν να κάνουν τον καλό στο κύριο πρωθυπουργό, ο οποίος θα μιλούσε στο Ναύπλιο και δεν έπρεπε να υπάρχει εκπομπή της ΕΡΤ και της ΕΡΑ;

Είμαι πάλι πολύ καλοπροαίρετος άνθρωπος και λέω δεν το ήξεραν, ενήργησαν παρακρατικά στοιχεία. Κάνω μηνυτήρια αναφορά και εγώ και οι χρεωμένοι με τα μηχανήματα εκπομπής τεχνικοί της ΕΡΤ, στους οποίους δεν είχε επιδοθεί απόλυση, άρα ήταν χρεωμένοι με τα μηχανήματα και ήταν υποχρεωμένοι να τα παραδώσουν, όταν θα τους ζητηθεί. 

Κάνουμε, λοιπόν, μηνυτήρια αναφορά, κάνει και ο τεχνικός της NOVA μηνυτήρια αναφορά, που τον κατέβασαν και ο κόσμος φώναζε που πλήρωνε. Δίνεται εισαγγελική εντολή προς την Αστυνομία να πάει να βρει τα δακτυλικά αποτυπώματα, να κάνει έλεγχο, να βρεθούν οι ένοχοι, ποιοι είναι αυτοί που σπάνε τα κτήρια, αλλάζουν κλειδαριές και βάζουν καινούργιες λες και είναι οι ιδιοκτήτες και δεν κινείται η Αστυνομία. Ξαναδίνεται δεύτερη εισαγγελική εντολή, δεν γίνεται τίποτα. Κάνω χθες καινούργια μηνυτήρια αναφορά και πάλι δεν γίνεται τίποτα. 

Μόνη της η Αστυνομία  χωρίς εντολή κυβερνητική αρνείται ουσιαστικά να   ψάξει να βρει τους διαρρήκτες τους παρακρατικούς; Αποκλείεται λέω, γιατί μπορεί να είμαι καλοπροαίρετος, αλλά δεν είμαι αγαθός καθόλου. Αποκλείεται, υπάρχει εντολή. Υπήρξε, λοιπόν, εντολή να ανοίξει το κτήριο  χωρίς παρουσία εισαγγελέα και Αστυνομίας και ζητώ από την κυβέρνηση να έχει το πολιτικό θάρρος και να  πει από πού δόθηκε εντολή. Ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό; Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Ο υπουργός Επικρατείας; Ποιος; Κάποιος την έδωσε την εντολή αυτή. 

 

Δηλαδή, πράττοντας με αυτό τον αντιδημοκρατικό τρόπο θέλετε να μας  πείσετε ότι έχετε σκοπό θα φτιάξετε την καινούργια ΕΡΤ, τη ΝΕΡΙΤ;».


NEWSLETTER