Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 22:38

Ο Λαμπρόπουλος στο Χρυσοχοΐδη για Ολυμπία και άλλους δρόμους

Γράφτηκε από την

Την κατασκευή όλης της Ολυμπίας Οδού, από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα, όπως προέβλεπε η κυρωθείσα από τη Βουλή το 2007 σύμβαση παραχώρησης, ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Μεσσήνιος βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Σε χθεσινή τους συνάντηση, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λαμπρόπουλος, σημείωσε στον υπουργό ότι το τμήμα Τσακώνα - Καλό Νερό είναι ώριμο από μελέτες και απαλλοτριώσεις και μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του άμεσα.

Ακόμα, ο βουλευτής της Ν.Δ.: Εθεσε στον υπουργό την ανάγκη γρήγορης λειτουργίας εξόδου στον αυτοκινητόδρομο στο τμήμα Τσακώνας - Καλαμάτας, ώστε να εξυπηρετούνται οι διερχόμενοι προς την ευρύτερη περιοχή Μελιγαλά - Βαλύρας και Αρχαίας Μεσσήνης. Για τον οδικό άξονα που θα καταλήγει στην Πύλο και τη Μεθώνη «και που θεωρείται ο σημαντικότερος του νομού μας», ζήτησε να ενταχθεί όλο το τμήμα, «γιατί αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ, αφού στο επόμενο Πλαίσιο Στήριξης τα κονδύλια για δρόμους θα είναι ελάχιστα και πάντως σημαντικά μειωμένα από το τρέχον ΕΣΠΑ».

Επίσης, για το ίδιο έργο επεσήμανε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι «πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις και να γίνουν οι επιλογές, που θα εξασφαλίζουν από πλευράς κόστους, χρόνου και άλλων προβλημάτων, τη σίγουρη κατασκευή όλου του άξονα και όχι μόνον ενός τμήματος».

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο υπουργός υποσχέθηκε, πως αφού συζητήσει πρώτα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τα στελέχη του υπουργείου του, θα καταλήξει στις αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσει το συντομότερο».