Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 19:36

Στη Βουλή από τον Χαρίτση οι ελλείψεις προσωπικού σε Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

“Απαιτείται άμεση κάλυψη των σοβαρότατων ελλείψεων σε ειδικό βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας”, τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, σε αναφορά που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η αναφορά του κ. Χαρίτση σχετίζεται με την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού και Ειδικού Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, που αφορά τις σοβαρότατες ελλείψεις σε ειδικό βοηθητικό και ειδικό επιστημονικό προσωπικό, στις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2022- 2023.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνει με την επιστολή του ότι “δυστυχώς ένα χρόνο μετά αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα”.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων τονίζεται ότι “στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο φοιτούν 13 παιδιά όλα μη αυτοεξυπηρετούμενα, για τη φροντίδα των οποίων (καθαριότητα, τουαλέτα, σίτιση) υπάρχει μόνο μία βοηθός, τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις βοηθοί για την ομαλή λειτουργία και φροντίδα των νηπίων σε όλο το σχολικό ωράριο. Ταυτόχρονα είναι άμεση η ανάγκη για κάλυψη της θέσης φυσιοθεραπευτή/τριας, εργοθεραπευτή/ τριας, νοσηλευτή/ τριας, καθώς και κοινωνικού λειτουργού”.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι “στο 1ο Ειδικό Δημοτικό φοιτούν 44 παιδιά, αρκετά μη αυτοεξυπηρετούμενα και ένα με πολύ σοβαρά προβλήματα, για τη στοιχειώδη φροντίδα των οποίων απαιτούνται τουλάχιστον πέντε βοηθοί, καθώς και κάλυψη της θέσης νοσηλευτή/τριας και γυμναστή/τριας”. 

Καταλήγοντας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων υπογραμμίζει ότι “οι ελλείψεις αυτές ορίζουν την καθημερινότητα και το μέλλον των παιδιών τους, αφού ειδικά οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό αφορούν την ασφάλεια των παιδιών και εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων τους”.