Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 22:11

Σχόλιο Χαρίτση για την απάντηση Μιχαηλίδου για τα ΚΔΑΠ

Γράφτηκε από την
Σχόλιο Χαρίτση για την απάντηση Μιχαηλίδου για τα ΚΔΑΠ

“Μνημείο αναλγησίας η απάντηση της υφυπουργού Εργασίας για τα ΚΔΑΠ”, τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης
Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, μετά από την απάντηση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Δόμνας Μιχαηλίδου στην ερώτησή για το θέμα των εκατοντάδων παιδιών που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ στον νομό, ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει χαρακτηριστικά:
“Μνημείο αναλγησίας συνιστά η απάντηση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου στην ερώτηση που καταθέσαμε για τα εκατοντάδες παιδιά που μένουν εκτός ΚΔΑΠ στη Μεσσηνία.
Στην απάντησή της η κ. υφυπουργός αφενός αποδέχεται ότι 1.224 παιδιά στον νομό μας μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού και παρότι διαθέτουν πλήρη φάκελο, αφετέρου δεν αφήνει καμία χαραμάδα ελπίδας για προσαύξηση του υπάρχοντος και ανεπαρκέστατου προϋπολογισμού, ώστε να γίνουν δέκτες οι εκατοντάδες αιτήσεις των παιδιών που έμειναν εκτός προγράμματος.
Είναι πλέον σαφές ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς, που θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ακρίβειας”.

 


NEWSLETTER