Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 12:56

Βολές Χαρίτση για το «καλάθι του νοικοκυριού»

“Με το πολυδιαφημισμένο «καλάθι του νοικοκυριού» η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας με κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην αγορά”.

Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας,Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο “Naftemporiki TV”.

Και διερωτήθηκε “πώς διασφαλίζεται ότι δεν θα περάσει ως αύξηση στις τιμές των υπόλοιπων 14.000 προϊόντων η συγκράτηση των τιμών στις 50 μόλις ετικέτες του καλαθιού;”.

Ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι “είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αδρανεί και να μην συγκρούεται με τα μεγάλα καρτέλ που λυμαίνονται βασικές αγορές όπως της ενέργειας και των τροφίμων” και καταλόγισε στην κυβέρνηση την “αποκλειστική ευθύνη για την νέα γενιά κόκκινων δανείων και τον νέο πτωχευτικό νόμο που βγάζει στο σφυρί τα σπίτια και την επαγγελματική στέγη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αλλά και για την αδυναμία πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χρηματοδότηση είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης είτε των συστημικών τραπεζών”.

Καταλήγοντας, παρατήρησε πως “δεν μπορούμε να αφήσουμε να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία η θεσμική και ηθική σήψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι ζήτημα θεσμικής ομαλότητας και κοινωνικής συνοχής η αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων με όρους δημοκρατικότητας και όχι με όρους παρακράτους. Έχουμε το δημοκρατικό καθήκον να ζητήσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση και είναι δική μας ευθύνη να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει διαφορετική προοπτική με αλλαγή πολιτικής”.