Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 21:40

Ο Χαρίτσης για υποκλοπές, ακρίβεια και κόκκινα δάνεια

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για υποκλοπές, ακρίβεια και κόκκινα δάνεια

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν συνιστά μόνο ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Η σωρεία αποκαλύψεων για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις που αποκαλύπτονται καθημερινά, με λίστες παρακολουθήσεων πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων πλήττουν βάναυσα τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν συγκεκριμένο πολιτικό κέντρο. Το Μέγαρο Μαξίμου.»

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Action 24.

Για τα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Χαρίτσης δήλωσε : «Όσες προσπάθειες συμψηφισμού και αν γίνουν, όση προπαγάνδα διαστρέβλωσης και αν επιστρατευθεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα καταγραφεί ως η πρώτη η οποία οδηγεί σε εκποίηση κύριες κατοικίες συμπολιτών μας. Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση και έχει προτείνει ένα συνολικό και συνεκτικό πλαίσιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους. Με πρόβλεψη μεταξύ άλλων για 120 δόσεις και κούρεμα μέρους της βασικής οφειλής που δημιουργήθηκε από την έναρξη της πανδημίας και μετά και πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Για την ακρίβεια ο κ. Χαρίτσης είπε: «Η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες επιλογές στο θέμα της ακρίβειας. Επιλογές επώδυνες για τους πολλούς και πλουτισμού των λίγων και ισχυρών. Υπάρχει όμως διέξοδος. Με ένα πολιτικό πρόγραμμα ουσιαστικής στήριξης της κοινωνίας, άμεσων και ρεαλιστικών μέτρων: με στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, μείωση των έμμεσων φορολογικών υποχρεώσεων που σχετίζονται με την ακρίβεια, αποφασιστική ρύθμιση των αγορών, εντατικοποίηση των ελέγχων και πάταξη της αισχροκέρδειας, αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ και ανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα της.»

Για τις επόμενες εκλογές ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν απλά μια κομματική αντιπαράθεση, αλλά μία στρατηγική επιλογή για το μέλλον της χώρας. Συνέχιση της κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κατάπτωσης με κυβέρνηση της ΝΔ ή μία νέα αρχή με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση με πολύ και δεσμευτική προγραμματική βάση: μάχη με την ακρίβεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη, ριζικές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολλών στο κοινωνικό κράτος και στην παραγωγική βάση της χώρας. Κάθε προοδευτική πολιτική δύναμη καλείται να πάρει θέση πάνω σε αυτά τα ζητούμενα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για μια ευρεία συσπείρωση γύρω από ένα πρόγραμμα οικονομικής θωράκισης και κοινωνικής ανασύνταξης. Και εκεί κρινόμαστε όλοι. Στις επιλογές μας και στα αποτελέσματά τους.»

 

 


NEWSLETTER