Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 20:50

Χαρίτσης για υγειονομική κάλυψη στην νοτιοανατολική Πυλία

Γράφτηκε από την

 

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας απαντήσεις όσον αφορά την ανεπαρκή υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της  νοτιοανατολικής Πυλίας, που καθιστά την ευρύτερη περιοχή υγειονομικά επισφαλή για τους κατοίκους, εφ’ όσον δεν μπορούν να έχουν 24ωρη υγειονομική κάλυψη αλλά και έγκαιρη αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.

Ο Αλ. Χαρίτσης επισημαίνει στην ερώτηση του ότι σε μια εκτεταμένη γεωγραφική περιοχή με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, που υπερδιπλασιάζονται κατά τους θερινούς μήνες, δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας ενώ παράλληλα, δεν υπάρχει  σταθμός  ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο για να αντιμετωπισθούν διακομιδές και επείγοντα περιστατικά, όπως πρόσφατα με την τραγική απώλεια 45χρονου συμπολίτη μας ο οποίος κατέληξε αβοήθητος.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει την κατάσταση δυσλειτουργίας και υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες πρωτοβάθμιες δομές υγείας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που έχει επισημάνει με πρόσφατη επιστολή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και με ανακοινώσεις του ο  Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας.Ο κ. Χαρίτσης ερωτά τον Υπουργό Υγείας «Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας και σταθμός ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Πυλίας; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των κενών στα υπόλοιπα Περιφερειακά Ιατρεία του δήμου Πύλου - Νέστορος;