Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 21:09

Ο Αλέξης Χαρίτσης για το σκάνδαλο υποκλοπών (βίντεο)

Ο Αλέξης Χαρίτσης για το σκάνδαλο υποκλοπών (βίντεο)

“Ο ελληνικός λαός θα αποδώσει στον κ. Μητσοτάκη τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν ως ενορχηστρωτή του σκανδάλου των υποκλοπών”, τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Ο Αλ. Χαρίτσης εκτίμησε ότι “η υπόθεση των υποκλοπών είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει συντελεστεί στην χώρα από την Μεταπολίτευση”, παρατήρησε πως “η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, η ΑΔΑΕ, επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Δώδεικα φορές δόθηκε εντολή παρακολούθησης του κ. Φλώρου μέσα σε δύο χρόνια” και διερωτήθηκε: “Αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας για ποιο λόγο ανανεώθηκε η θητεία του;”.
Επεσήμανε ότι “ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση για όλα αυτά. Το πρωτοσέλιδο άρθρο των New York Times που μιλούσε για σήψη στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας φωτογραφίζοντας τον κ. Μητσοτάκη, επιβεβαιώνεται πλήρως».
Υπενθύμισε πως “η μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην Αστυνομία της Greek Mafia οδηγήθηκε στην
δικαιοσύνη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” και σχολιάζοντας τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για σχέσεις διαπλοκής μεταξύ στελεχών της ΕΛΑΣ και νονών της νύχτας, πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση προεκλογικά είχε υποσχεθεί ασφάλεια στους πολίτες, αλλά στην ουσία αυτών των υποθέσεων δεν κάνει απολύτως τίποτα”.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ χαρακτήρισε “κατάπτυστη την επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στην ΑΔΑΕ και τον επικεφαλής της, επειδή επιτελούν τον συνταγματικό τους
ρόλο” και κατέληξε: “Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι το κουκούλωμα του σκανδάλου. Αυτό ο ελληνικός λαός το κατανοεί και θα του αποδώσει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν ως ενορχηστρωτή της επιχείρησης αμαύρωσης των θεσμών και της δημοκρατίας στην χώρα μας”.